van Wijk - ANWB Unigarant

Fietsverzekering

van Wijk Fiets en Onderhoud werkt samen met de ANWB en biedt u voor een voordelige premie een goede fietsverzekering. Bent u lid van de ANWB? Dan ontvangt u 5% korting op de premie.

Natuurlijk bieden wij ook een ruim assortiment sloten van onder andere de bekende merken AXA, ABUS en VIRO waarmee de kans op diefstal van uw fiets aanzienlijk wordt verminderd. Tips over veiligheid

ANWB gaat een stap verder in hulpverlening, ook met verzekeren. Geen standaard verzekeraar, maar degene die u echt helpt als u schade heeft. Met praktische oplossingen kunt u zo snel mogelijk weer door. Zo vormen zij uw vangnet voor onderweg. Met de betrouwbaarheid en service die u van de ANWB gewend bent.

De pluspunten van de ANWB Fietsverzekering:

  • Direct een nieuwe fiets bij diefstal of totaal verlies binnen 3 jaar
  • Stel zelf uw Fietsverzekering samen
  • Accessoires eenvoudig meeverzekerd
  • Keuze uit betalen per jaar of per maand

Twee verzekeringsvormen

U kunt kiezen uit twee basisdekkingen:

Diefstal

  • U bent volledig verzekerd tegen diefstal.
  • Wordt uw fiets in de eerste drie jaar gestolen, dan krijgt u kosteloos direct een nieuwe fiets. Hetzelfde merk en type, ook bij prijsstijgingen

Diefstal&BeschadigingPlus

  • Naast diefstal bent u ook verzekerd voor beschadiging aan uw fiets. Zoals bijvoorbeeld door een val of een aanrijding, dan wordt de schade aan u vergoed. 
  • Gaat uw fiets binnen de eerste drie jaar door aanrijding of vandalisme totaal verloren, dan ontvangt u een nieuwe fiets.

Elektrische fiets
Heeft u een elektrische fiets? Dan is uw accu ook meeverzekerd. Daarnaast is pechhulp onderweg ook meeverzekerd in combinatie met de dekking Beschadiging.

Daarnaast kunt u uw fietsverzekering eenvoudig uitbreiden met Pechhulp, Verhaalrechtsbijstand en Ongevallen. Ook accessoires zijn eenvoudig mee te verzekeren.

Let op: Gebruik altijd een ART goedgekeurd slot, met minstens 2 sterren. 

Blijf dieven een stap voor!

Tips tegen fietsendiefstal

Blij met uw fiets? Pas op, dieven ook! Zet uw tweewieler goed vast met een ART keurmerk slot.
Zo blijft u fietsendieven een stap voor!

Niets zo vervelend als een gestolen fiets. Fietsdiefstal compleet voorkomen is helaas niet mogelijk. Wel zijn er genoeg manieren om het fietsendieven zo lastig mogelijk te maken. En dat doe je niet door alleen je fiets goed op slot te zetten met een ART-slot, maar ook door bijvoorbeeld je fiets zo veilig mogelijk te parkeren.

Vrijwel elke (elektrische) fiets wordt standaard met een door de ART goedgekeurd ringslot geleverd. Met een tweede slot kan de fiets aan het fietsenrek, een muuranker, paal of hek vast worden gemaakt. Hierdoor kan de fiets niet opgetild en achter in een busje gezet worden. Daarnaast neemt het openbreken van twee sloten veel tijd in beslag.

Dus parkeer uw fiets op een veilige plaats, zet hem ergens aan vast met een 2e slot. Zo zorgt u ervoor dat u de fiets ook weer terug vindt waar u hem hebt achtergelaten!

Het belang van een 2e slot wordt nogal eens onderschat. Maar het openbreken van twee sloten kost veel tijd en hierdoor zullen fietsendieven deze fietsen laten staan.

Daarnaast is het ook belangrijk om de fiets aan een paal of hek vast te zetten en dat kan perfect met een 2e slot.