Over ons

Welkom bij van Wijk Fiets en Onderhoud. Fietsenwinkel in Amsterdam Oud-Zuid, vlakbij het Vondelpark en het Museumkwartier, om de hoek van de gezellige Cornelis Schuytstraat. We zijn goed bereikbaar met het OV: de tramhalte van lijn 2 ligt praktisch voor de deur!

Even voorstellen: wij zijn Bert en Jorinde. Al meer dan 20 jaar zijn wij een stel en we hebben samen twee kinderen. Dat is ook de reden waarom de winkel op woensdag gesloten is, zo hebben wij de middag met z’n allen.

We zijn allebei geboren en getogen Amsterdammer maar na de geboorte van ons eerste kind zijn we verhuisd naar Amstelveen, vlakbij de grens van Amsterdam, aan de rand van het Bos en natuurlijk op fietsafstand van de zaak!

Bert was als kleine jongen al in de werkplaats te vinden en hij is op een gegeven moment in de zaak gaan werken. Sinds Jan in januari 2018 met pensioen ging runnen wij de zaak samen en met veel plezier. 

De winkel is iets kleiner geworden omdat het pand naast de hoofdingang werd verkocht maar u kunt nog steeds bij ons terecht voor alle onderhoud en reparaties aan uw (race)fiets.

Rinco werkt al jaren bij van Wijk. Hij heeft heel veel ervaring en kan u goed informeren over onderhoud en reparatie van uw rijwiel.

IMG_20170320_110906
Rinco is ervaren monteur.

Jan van Wijk Fietsen was meer dan 40 jaar fietsenwinkel en fietsenmaker in Oud-Zuid. De zaak is onder zijn leiding een begrip geworden in de buurt. Ook oud-buurtbewoners komen nog naar ‘van Wijk’ voor reparaties en onderhoud.

JVW_logo_WZ
De naam van de winkel is intussen veranderd en daar hoort natuurlijk een nieuw logo bij.
Maar fietsen met deze sticker achterop kom je in heel Amsterdam ook nog vaak tegen!